VABILO

Vitel_logo1

Brdo pri Kranju, 13. – 14. maja 2019


VABILO


Slovensko društvo za elektronske komunikacije organizira 35. delavnico o telekomunikacijah VITEL Uporabna vrednost Interneta vsega, ki bo 13. in 14. maja 2019 na Brdo pri Kranju.

Temeljno gonilo digitalne preobrazbe gospodarskih sektorjev, javnega sektorja in družbe kot celote je inovativna uporaba naprednih tehnologij ter pridobivanje informacij in znanj iz podatkov, ki nam jih ponujajo te tehnologije. Tehnologija Internet stvari (ang. Internet of Things – IoT) ima bogato zgodovino in je v zreli stopnji uvajanja.

Tehnologija Internet vsega (IoX – Internet of Everything –  the intelligent connection of people, process, data and things) nadgrajuje koncept povezanih stvari z inteligentno povezljivostjo ljudi, procesov in podatkov, njegova razširitev uporabe pa omogoča naprednejše spremembe operativnih in poslovnih procesov, ki so tesno spojene s spremenjenimi in naprednimi poslovnimi modeli in inovativnimi aplikacijami. Take napredne integracije ponujajo številne nove priložnosti vsem deležnikom v podaljšanih in prenovljenih verigah vrednosti. Internet vsega, torej tudi stvari, dobi pravo moč in uporabno vrednost šele v povezavi z ostalimi naprednimi tehnologijami dostopa in povezljivosti, predvsem v omrežjih 5G, z uporabo analitičnih metod in napovedi, umetne inteligence in strojnega učenja preko pridobljenih zlitih podatkov, zagotavljanjem varne komunikacije in avtentikacijskih mehanizmov med napravami, s kiber-fizikalnimi sistemi ter tehnologijami v oblaku in kognitivnimi računalniki.

V zadnjem desetletju je z nastopom obdobja komunikacij za različne sektorje in primere uporabe nastopilo obdobje, kjer smo priča širši uporabni vrednosti in zmogljivosti tehnologije IoT kot novi razvojni priložnosti, ki je izjemnega pomena tudi za Slovenijo.

Teme, ki jih bomo obravnavali na delavnici, so zbrane tukaj.

Predavatelje vabimo, da nam do 7. decembra 2018 na e-naslov vitel(at)drustvo-sikom.si pošljete predloge svojih prispevkov (naslov in kratek povzetek). Zaželeno je, da izberete eno izmed predlaganih tem.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na dogodku kot udeleženci in se registrirate tukaj.